Workshop "sammen mod mobning"

Mobning har i flere årtier været på dagsordenen hos forældre, pædagoger, lærere, skoleledere og politikere. Man samarbejder om indsatser i undervisning, fritid og forsøger gennem lovpligtige tiltag at regulere og mindske mobning blandt børn. Ofte er man optaget af spørgsmål som: Hvad er mobning? Hvordan laver vi en antimobbestrategi? Hvorfor opstår der mobning i nogle klasser og ikke i andre klasser? Hvorfor oplever forældre til børn i mobbesituationer, at skole-hjemsamarbejdet ofte ikke indfrier forventninger til fælles indsatser?

 

Hos Dansk Center for Undervisningsmiljø og VIA University College er vi optagede af, hvordan vi kan medvirke til at kvalificere samarbejdet mellem skolens aktører om at håndtere situationer, der opstår, når der er mobning på spil. For at styrke vores indsatser har vi brug for at være i tæt samarbejde med elever, forældre og ansatte i skolens praksis. I inviteres derfor til workshop: Sammen mod mobning

 

Hvornår: fredag d. 15. juni kl. 8.30-12.30 på VIA, Campus Aarhus N, Hedeager 2, 8200 Aarhus N

 

Målgruppe:

Skolebestyrelsesmedlemmer, klasserådsmedlemmer, forældre, lærere, skolepædagoger og ledere.

 

Tilmelding: Senest d. 3.6.2018.
For at deltage skal ledelse, lærer/pædagog og forældre være repræsenteret fra den tilmeldende skole. Hver skole tilmeldes samlet, max 6 tilmeldte pr. skole. Der er 30 pladser i alt, som fordeles efter først til mølle-princippet.

 

 

 

Tilrettelæggelse: I løbet af workshoppen holder DCUM og VIA UC korte forskningsbaserede oplæg. Efter hvert oplæg følger arbejdsprocesser, som sætter jeres holdninger, kompetencer og erfaringer i spil med henblik på at skabe nye forståelser og muligheder på samarbejdet mod mobning. Der vil både være processer, som foregår skolevis og processer, som foregår i hhv. forældre, pædagogisk personale og –ledergrupper.

 

 

Udbytte:

I får en samarbejdsdag med oplæg og workshops. I får viden om mobning, forældresamarbejde, fællesskabende didaktik og lovgivning gennem faglige oplæg. I deltager i arbejdsprocesser, der involverer alle skolens aktører. Dette styrker jeres skoles fortsatte samarbejdsgrundlag i arbejdet med mobning.

 

Formålet med workshoppen er, at finde ind til hvordan jeres viden kan inspirere og motivere til at skabe nye muligheder i samarbejdet mod mobning.

VIA University College - Hedeager 2 - 8200 - Aarhus N - 87551874 - konferencer@via.dk