Tarmbakterier, mad og sundhed

 

1. september 2020 kl. 19.00 - 21.30 på Steno Diabetes Center Copenhagen

 

  • Hvorfor snakker alle om tarmbakterier? 
  • Hvilken indflydelse har tarmbakterierne på vores fordøjelse, sundhed og livskvalitet? 
  • Og hvad vi om tarmbakterier i relation til type 1- og type-2 diabetes? 
  • Kan vi ændre vores tarmbakterier ved hjælp af mad, og hvordan passer man bedst muligt på sine ’små venner’?

 

Henrik Munch Roager, Ph.D og post.doc. ved afdelingen for Klinisk og Forebyggende Ernæring på Institut for Ernæring og Idræt ved Københavns Universitet, vil den første time introducere os til aftenens emne. Efter oplægget er der pause med kaffe og te, hvor du foruden at møde andre mennesker med diabetes også har mulighed for at møde frivillige fra Diabetesforeningen. Når pausen er slut, samles vi igen, og der er mulighed for at stille uddybende spørgsmål til oplægsholderen - og du kan høre andres tanker og erfaringer.

 

Temaaftenerne er for alle - personer med diabetes, pårørende, fagpersoner og andre interesserede. Kom og bliv klogere. Du kan vælge bare at lytte, men der bliver også rig mulighed for at stille spørgsmål.

 

Involvering af brugere er et omdrejningspunkt på SDCC, og temaerne til disse aftener tager derfor afsæt i ønsker fra brugerne.

  

Temaaftenerne afholdes i samarbejde med Diabetesforeningen.

 

Tilmelding

 

Temaaftenerne er åbne for alle. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig efter først til mølle-princippet. Tilmelding lukker kl 17:00 d. 1. september 2020.

 

Af hensyn til livestreaming stiles der mod at dørene lukker kl 19. Vær opmærksom på at der ikke kan stilles spørgsmål under selve oplægget, men at der vil være rig mulighed for spørgsmål efter pausen. Så medbring gerne pen og papir til noter og spørgsmål.

 

Alle oplæg bliver live-streamet, så du kan se med fra din computer, tablet eller mobiltelefon. Oplæggene lægges på hjemmesiden samme sted et par dage efter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steno Diabetes Center Copenhagen - Niels Steensens Vej 2, 2820  Gentofte - mobil 2452 9674 - mail sdc-fp-temaaften-sdcc@regionh.dk