Hvad er diabetes?

 

Online temaaften tirsdag d. 12. maj 2020 kl. 19.00 - 21.00. Tilmelding ikke nødvendig.

 

Hvad er diabetes, og hvorfor får man det? Hvad er forskellen på type 1- og type 2-diabetes – og hvor hører andre former for diabetes hjemme? Kan type 2-diabetes blive til type 1-diabetes, og kan man få diabetes af chok? Er der nogle, der er i større risiko for at få diabetes end andre, og hvor stor er den reelle risiko for at give sygdommen videre til sine børn? Hvordan ser fremtiden ud for personer der allerede har diabetes – og hvad med dem der udvikler sygdommen om 25 år? Kan diabetes helbredes – og kan man få insulin i tabletform? Disse og mange andre spørgsmål stiller personer med diabetes og deres pårørende ofte både sig selv og deres behandlere.

 

Marit Eika Jørgensen, professor, overlæge og forskningsleder i Klinisk Epidemiologisk afdeling og Flemming Pociot, professor, overlæge, dr. med. og forskningsleder for Type 1 Diabetes Biology – begge på SDCC, vil den første time introducere os til aftenens emne. Efter oplægget er der mulighed for at stille uddybende spørgsmål til oplægsholderne - og du kan høre andres tanker og erfaringer.

 

Temaaftenerne er for alle - personer med diabetes, pårørende, fagpersoner og andre interesserede. Kom og bliv klogere. Du kan vælge bare at lytte, men der bliver også rig mulighed for at stille spørgsmål.

 

Involvering af brugere er et omdrejningspunkt på SDCC, og temaerne til disse aftener tager derfor afsæt i ønsker fra brugerne.

  

Temaaftenerne afholdes i samarbejde med Diabetesforeningen.

 

Hvordan gør du?

 

Tirsdag den 12. maj 2020 kl. 19.00 vil du ved at følge linket nedenfor kunne se oplæggene. Der vil efterfølgende blive mulighed for at stille spørgsmål til oplægsholderne - instruktion følger ved temaaftenens start.

 

www.videncenterfordiabetes.dk/Live/Hvad-er-diabetes 

 

 

Oplæggene optages, så du efterfølgende kan se og eller gense dem på: www.videncenterfordiabetes.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steno Diabetes Center Copenhagen - Niels Steensens Vej 2, 2820  Gentofte - mobil 2452 9674 - mail sdc-fp-temaaften-sdcc@regionh.dk