Diabetes og tænder: Hvad er parodontitis? Hvad har det med diabetes at gøre - og hvordan påvirker infektionssygdommen og diabetes hinanden?

 

18. juni 2019 kl. 19.00 - 21.30 på Steno Diabetes Center Copenhagen

 

Parodontitis (tidligere kaldt paradentose) er tandkødsbetændelse, der har spredt sig ned langs tandroden. Sygdommen rammer mest det støttevæv (tandkød og knogle), der holder tanden fast i munden. Sygdommen opstår, når bakterier samles i belægninger på tændernes overflade.

Både betændelsen og spredning af bakterierne kan få store konsekvenser for andre dele af kroppen. Aftenens foredrag har til formål at forklare, hvordan man kan undgå at få parodontitis. Derudover vil Palle Holmstrup også forklare, hvordan parodontitis opstår, og hvordan sygdommen kan påvirke det generelle helbred.

 

Palle Holmstrup, professor på Tandlægeskolen ved Københavns Universitet, vil den første time introducere os til aftenens emne. Efter oplægget er der pause med kaffe og te, og du kan møde frivillige fra Diabetesforeningen. Efter pausen er der mulighed for at stille uddybende spørgsmål til oplægsholderen - og du kan høre andres tanker og erfaringer.

 

Temaaftenerne er for alle - personer med diabetes, pårørende, fagpersoner og andre interesserede. Kom og bliv klogere. Du kan vælge bare at lytte, men der bliver også rig mulighed for at stille spørgsmål.

 

Involvering af brugere er et omdrejningspunkt på SDCC, og temaerne til disse aftener tager derfor afsæt i ønsker fra brugerne.

  

Temaaftenerne afholdes i samarbejde med Diabetesforeningen.

 

Tilmelding

 

Temaaftenerne er åbne for alle. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig efter først til mølle-princippet. Tilmelding lukker kl 17:00 d. 18. juni 2019.

 

Af hensyn til livestreaming stiles der mod at dørene lukker kl 19. Vær opmærksom på at der ikke kan stilles spørgsmål under selve oplægget, men der vil være rig mulighed for spørgsmål efter pausen, så medbring gerne pen og papir til noter og spørgsmål.

 

Alle oplæg bliver live-streamet, så du kan se med fra din computer, tablet eller mobiltelefon. Oplæggene lægges på hjemmesiden samme sted et par dage efter.

 

 

 

 

 

 

 

Steno Diabetes Center Copenhagen - Niels Steensens Vej 2, 2820  Gentofte - mobil 2452 9674 - mail sdc-fp-temaaften-sdcc@regionh.dk