Diabetes og seksualitet

Tirsdag d. 20. oktober 2020 kl. 19.00 - 21.30 på Steno Diabetes Center Copenhagen

 

Uanset hvilken form for diabetes man har, er det for de fleste en sygdom, der mere eller mindre kræver ens opmærksomhed 24 timer i døgnet. Diabetes er en sygdom der ligesom ’indtager’ hele kroppen, og mange oplever over tid, at der sker forandringer ét eller flere steder i deres krop.  Både fysisk og psykisk kan diabetes komme til at fylde i en sådan grad, at ens sexliv bliver påvirket – eller alene det at have diabetes kan komme til at stå i vejen for, at man kan udfolde sin seksualitet, som man har lyst til. Mange mennesker med diabetes føler sig på forskellig vis udfordret på deres seksualitet.

  • Hvad kan der ske med ens seksualitet, når man har diabetes?
  • Hvorfor sker det?
  • Er der hjælp at hente?

Annamaria Giraldi er professor og overlæge på Sexologisk Klinik på Rigshospitalet. Hun er desuden fra september 2020 præsident for The International Society for Sexual Medicine. Hun har mange år arbejdet med mænd og kvinder med diabetes og seksuelle problemer.

 

Efter oplægget er der pause med kaffe og te, hvor du foruden at møde andre mennesker med diabetes også har mulighed for at møde frivillige fra Diabetesforeningen. Når pausen er slut, samles vi igen, og der er mulighed for at stille uddybende spørgsmål til oplægsholderen - og du kan høre andres tanker og erfaringer.

 

Temaaftenerne er for alle - personer med diabetes, pårørende, fagpersoner og andre interesserede. Kom og bliv klogere. Du kan vælge bare at lytte, men der bliver også rig mulighed for at stille spørgsmål.

 

Involvering af brugere er et omdrejningspunkt på SDCC, og temaerne til disse aftener tager derfor afsæt i ønsker fra brugerne.

 

Temaaftenerne afholdes i samarbejde med Diabetesforeningen.

 

Tilmelding

 

Temaaftenerne er åbne for alle. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig efter først til mølle-princippet. Mulighed for tilmelding lukker kl. 17.00 d. 20. oktober 2020.

 

Af hensyn til livestreaming stiles der mod at dørene lukker kl 19. Vær opmærksom på at der ikke kan stilles spørgsmål under selve oplægget, men at der vil være rig mulighed for spørgsmål efter pausen. Så medbring gerne pen og papir til noter og spørgsmål.

 

Alle oplæg bliver live-streamet, så du kan se med fra din computer, tablet eller mobiltelefon. Oplæggene lægges på hjemmesiden samme sted et par dage efter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steno Diabetes Center Copenhagen - Niels Steensens Vej 2, 2820  Gentofte - mobil 2452 9674 - mail sdc-fp-temaaften-sdcc@regionh.dk