Kulhydrater - ven eller fjende?

 23.  januar 2020 kl. 19.00 - 21.30 på Steno Diabetes Center Copenhagen

 

Mad er en store udfordring for mange mennesker. Og den bliver ikke mindre, hvis man har diabetes inde på livet. Hvad må man spise – og hvad bør man spise? Og i hvilke mængder? Hvordan kan man sammensætte sine måltider, så man undgår at blodsukkeret svinger for meget, og fylder mindst muligt i hverdagen? Skal man tabe sig eller bare holde vægten? Hvilke kure kan man stole på – og er der nogle, der er bedre at følge end andre? Spørgsmålene er mange, når det handler om mad og diabetes. Og den store udfordring er, at vi jo ikke bare kan lade være med at spise – heldigvis. Men hvordan gør vi det bedst muligt?

 

Pernille Machholdt Østergaard, klinisk diætist og Sabine Schade Jacobsen, klinisk ernæringsspecialist – begge ansat på SDCC, vil den første time tage os gennem aftenens emne. Efter oplægget er der pause med kaffe og te, hvor du foruden at møde andre mennesker med diabetes også har mulighed for at møde frivillige fra Diabetesforeningen. Når pausen er slut, samles vi igen, og der er mulighed for at stille uddybende spørgsmål til oplægsholderen - og du kan høre andres tanker og erfaringer

 

Temaaftenerne er for alle - personer med diabetes, pårørende, fagpersoner og andre interesserede. Kom og bliv klogere. Du kan vælge bare at lytte, men der bliver også rig mulighed for at stille spørgsmål.

 

Involvering af brugere er et omdrejningspunkt på SDCC, og temaerne til disse aftener tager derfor afsæt i ønsker fra brugerne.

  

Temaaftenerne afholdes i samarbejde med Diabetesforeningen.

 

Tilmelding

 

Temaaftenerne er åbne for alle. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig efter først til mølle-princippet. Mulighed for tilmelding lukker kl. 17.00 d. 23. januar 2020.

 

Af hensyn til livestreaming stiles der mod at dørene lukker kl 19. Vær opmærksom på at der ikke kan stilles spørgsmål under selve oplægget, men at der vil være rig mulighed for spørgsmål efter pausen. Så medbring gerne pen og papir til noter og spørgsmål.

 

Alle oplæg bliver live-streamet, så du kan se med fra din computer, tablet eller mobiltelefon. Oplæggene lægges på hjemmesiden samme sted et par dage efter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steno Diabetes Center Copenhagen - Niels Steensens Vej 2, 2820  Gentofte - mobil 2452 9674 - mail sdc-fp-temaaften-sdcc@regionh.dk