Diabetes og autonom neuropati

Tirsdag d. 26. januar 2021 kl. 19.00 - 21.30 på Steno Diabetes Center Copenhagen

 

Det autonome nervesystem er ikke en del af vores krop, som vi skænker mange tanker - så længe det fungerer. Langt de fleste af os tager det for givet, at f.eks. hjertet slår og at den mad vi putter i munden kommer ud i den anden ende i fordøjet tilstand. Men mange år med diabetes kan skade det autonome nervesystem i en sådan grad, at det man ikke tidligere har tænkt over – men som bare skete helt af sig selv, pludselig kommer til at fylde rigtig meget i ens liv.

  • Hvad er det autonome nervesystem for en størrelse?
  • Hvor sidder det henne?
  • Hvad kan blive påvirket, hvis man udvikler autonom neuropati?


Christian Stevns Hansen er læge, post.doc og ph.d. i komplikationsforskning og klinisk epidemiologi på Steno Diabetes Center Copenhagen
.

 

Efter oplægget er der pause med kaffe og te, hvor du foruden at møde andre mennesker med diabetes også har mulighed for at møde frivillige fra Diabetesforeningen. Når pausen er slut, samles vi igen, og der er mulighed for at stille uddybende spørgsmål til oplægsholderen - og du kan høre andres tanker og erfaringer.

 

Temaaftenerne er for alle - personer med diabetes, pårørende, fagpersoner og andre interesserede. Kom og bliv klogere. Du kan vælge bare at lytte, men der bliver også rig mulighed for at stille spørgsmål.

 

Involvering af brugere er et omdrejningspunkt på SDCC, og temaerne til disse aftener tager derfor afsæt i ønsker fra brugerne.

 

Temaaftenerne afholdes i samarbejde med Diabetesforeningen.

 

Tilmelding

 

Temaaftenerne er åbne for alle. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig efter først til mølle-princippet. Mulighed for tilmelding lukker kl. 17.00 d. 26. januar 2021.

 

Af hensyn til livestreaming stiles der mod at dørene lukker kl 19. Vær opmærksom på at der ikke kan stilles spørgsmål under selve oplægget, men at der vil være rig mulighed for spørgsmål efter pausen. Så medbring gerne pen og papir til noter og spørgsmål.

 

Alle oplæg bliver live-streamet, så du kan se med fra din computer, tablet eller mobiltelefon. Oplæggene lægges på hjemmesiden samme sted et par dage efter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steno Diabetes Center Copenhagen - Niels Steensens Vej 2, 2820  Gentofte - mobil 2452 9674 - mail sdc-fp-temaaften-sdcc@regionh.dk