Det gode sexliv - Efterår 2017

- med fokus på prævention og sexsygdomme

Hvilke overvejelser er vigtige, når du som praksissygeplejerske skal rådgive vedrørende valg og brug af p-piller og andre former for prævention? Hvordan kan man systematisere oplysninger på det seksuelle område, screening for sexsygdomme, sygdomsopsporing samt behandling af sexsygdomme? – og samtidig skræddersy en individuel vejledning og behandling, der tilgodeser den enkelte patients behov?

 

Formålet med kurset er at dygtiggøre dig i samtalen med patienten om seksualitet. Kurset vil give dig redskaber, som understøtter den professionelle rådgivning om et godt og givende sexliv med særligt fokus på prævention og smitsomme sexsygdomme.

 

Indhold og form

Få opdateret viden om, hvordan du som praksissygeplejerske kan sikre de nødvendige anamnestiske oplysninger i forbindelse med den første ordination af p-piller. Kurset vil klæde dig på til at kunne tage stilling til risikofaktorer og kontraindikationer, samt hvordan du skal systematisere opfølgende kontroller i praksis. På kurset kommer vi omkring alt fra tidsbestilling til korrekt prøvetagningsteknik og overbringelse af prøvesvar.

 

Du vil samtidig blive undervist i at rådgive patienten, der er uønsket gravid og informere om nødprævention. Hvordan kan en given sexsygdom behandles? Hvad er de forventelige og mulige konsekvenser for sexlivet? Og hvordan kommer sygeplejersken og patienten i fællesskab frem til, hvilken behandling, der skal gives? Det er alle spørgsmål, der vil blive afdækket i løbet af kursusdagen.

 

I undervisningen vil der indgå cases til illustration af, hvordan du kan tale om det gode sexliv med fokus på prævention og sexsygdomme.

 

Målgruppe

Praksissygeplejersker

 

Undervisere

Jesper Bay Hansen, Speciallæge i almen medicin, specialist i klinisk sexologi og parterapeut

Helle Trankjær, Alment praktiserende læge, sexolog og parterapeut

 

Kursusleder

Susanne Malmstrøm, Konsultationssygeplejerske

 

Tid og sted

24. oktober 2017, Comwell Aarhus

Kurset varer fra kl. 9.00-16.00, med ankomst og morgenkaffe/-brød fra kl. 8.30

 

Tilmeldingsfrist

19. september 2017

 

Pris: Kr. 3.100,-

Betaling af kurset sker med MasterCard eller Visa/Dankort ved tilmelding

 

 

 

 

 

PLO Efteruddannelse * Kristianiagade 12 * 2100 København Ø * CVR. 1052 6280 * www.plo-e.dk