Rejsemedicin – hele vejen rundt (internat)

Mange mennesker rejser i dag ud i verden. Nogle for at opleve verden, nogle for at holde ferie - andre for at arbejde. Destinationer, rejsemåder og længde kan variere, ligesom den rejsendes alder, baggrund, økonomi og sundhedstilstand er forskellig. Vi modtager desuden familier i Danmark, som kommer fra lande hvor infrastrukturen er brudt sammen, hvorfor mange af de sygdomme, vi ikke længere kender til herhjemme, pludselig bliver aktuelle igen. Dette stiller store krav til dig, der udfører den rejsemedicinske konsultation. Dertil kommer, at der hele tiden opstår nye sygdomsudbrud, behandlingsformer ændres, og vores viden på området bliver uddybet hvert år.

 

Formålet med kurset er at du selvstændigt, effektivt, og ansvarligt kan udføre en rejsemedicinsk konsultation.

 

Indhold og form

Dette er et internatkursus, der afholdes over to sammenhængende kursusdage.

På kurset lærer du om forebyggelse, vaccination og behandling i relation til de mest almindelige rejsemedicinske sygdomme. Malaria får en central rolle på kurset. På kurset sætter vi fokus på børn, unge, gravide, ældre og kronisk syge på rejse, og vi tjekker op på rejseapoteket. Vi ser også på rejseforsikringer og konsekvenser af manglende dækning. Kurset giver dig en struktur på dine konsultationer, dokumentation og ansvar ved uddelegering af arbejdsområder. Du får også præsenteret valide hjemmesider, hvor du kan finde hjælp og vejledning.

 

Kurset gennemføres som en kombination af katedral undervisning og gruppearbejde med praktiske øvelser.

Vi vil arbejde i grupper og du bedes derfor medbringe en computer eller iPad til undervisningen, hvis det er muligt. Skulle du have eksempler på cases, som du allerede har oplevet i praksis, eller spørgsmål til kurset kan disse med fordel sendes til kursusleder Susanne Malmstrøm på susanne@malmstroem.dk. Disse skal være modtaget senest en uge inden kursusstart.

 

Målgruppe

Praksispersonale, som ønsker viden og praktiske færdigheder om rejsemedicin i lægepraksis. Måske er du ny i praksis og skal til selvstændigt at udføre den rejsemedicinske konsultation, eller også har du brug for en opdatering. Vi forventer, at du har en grundlæggende sundhedsfaglig uddannelse og en opdateret viden om børnevaccinationsprogrammet.

 

Undervisere

Kim Peter David, overlæge i intern medicin

Bo Gerdes, alment praktiserende læge

Steffen Ulrik Friis, overlæge, dr.med. og lægekonsulent 
 

Kursusleder

Susanne Malmstrøm, konsultationssygeplejerske

  

Tid & sted

1.-2. november 2018, Comwell Aarhus

Kurset afholdes fra kl. 9.00 med ankomst og morgenbrød/kaffe fra kl. 08.30 og slutter næste dag kl. 16.00.

 

Tilmeldingsfrist

1. september 2018

 

Efter endt tilmeldingsfrist kan der forekomme ledige pladser. Dette vil fremgå af hjemmesiden.

Ønsker du at tilmelde dig kurset efter endt tilmeldingsfrist, skal du kontakte kursussekretariatet på kurser.plo@dadl.dk

 

Pris

Kr. 6.500,-

Prisen inkluderer middag på første kursusdag, overnatning samt morgenbrød/kaffe på begge kursusdage.

Betaling af kurset sker med MasterCard eller Visa/Dankort ved tilmelding.

 

 

PLO Efteruddannelse * Kristianiagade 12 * 2100 København Ø * CVR. 1052 6280 * www.plo-e.dk