Planlæg din pensionstilværelse

Efterår 2020

 

Dette kursus giver dig et generelt overblik over de forskellige opensionsformer og gode råd tilæ, hvordan du planlægger din økonomi, både før og efter du forlader arbejdsmarkedet.

 

Kurset er tiltænkt dig som ønsker at få et overordnet overblik over elementerne i en pensionsopsparing og anbefalinger til, hvordan du kan tilpasse din pensionsøkonomi. Kursusafholderne kigger også på, hvordan du får mest ud af dine resterende år på arbejdsmarkedet – og på hvordan du begynder at forberede dig på at skulle på pension. Afslutningsvis gennemgår vi reglerne for, hvad der arvemæssigt sker med hhv. pensionsopsparinger og andre værdier, hvis du går bort. Du får input til, hvordan du selv kan påvirke udfaldet, fx via et testamente eller en begunstigelseserklæring.

Underviserne på kurset er to af PFA’s pensionsrådgivere og en PFA konsulent. Du har god mulighed for at stille spørgsmål på selve kurset. Hvis du skulle have behov for individuel rådgivning efterfølgende, kan du aftale et personligt møde med en rådgiver.

Du kan se det fulde program for dette kursus under fanen program.