Mistanke om infektion - hvordan hjælper vi med håndteringen - FULDTEGNET

Hvor ofte har du ikke haft en bekymret mor i telefonen, som ønsker en strep-a foretaget på sit barn? Eller som ønsker antibiotika for øresmerter? Eller en patient som skal have noget antibiotika for røde sviende øjne? Eller bare lidt for blærebetændelse? Når der er få lægetider at gøre godt med, kan praksispersonalet tage nogle af disse patienter. Hvilke undersøgelser og råd kan vi tilbyde hvornår?
Kurset omhandler visitation, undersøgelser og behandling af patienter med akut infektion, særligt øre, øjne og halsproblemer.

 

Formålet med kurset er at give dig redskaber, så du bliver bedre i stand til at håndtere patienten med symptomer på infektion samt vurdere, hvilke patienter der kan ses af personalet alene, hvilke der straks skal visiteres til lægen, og hvilke der kan vente eventuelt med et fagligt råd.

 

Indhold og form

På kurset tager vi udgangspunkt i de sygehistorier, som kursisterne medbringer og kombinerer det med et teoretisk fundament.

 

Vi kommer ind på dilemmaet, tester vi for meget i almen praksis? Hvornår skal vi teste? Hvad med antibiotika? Og resistens problematikken såvel internationalt som nationalt - samt på samfundsniveau og individniveau. Hvad med smerterne?

 

Kurset gennemføres som en kombination af katedral undervisning, diagnostiske tests i Strep-A, CRP, tympanometri og otoskopi. OBS! Vær opmærksom på at du skal medbringe et tympanometer på kurset.

 

Målgruppe

Praksispersonale

 

Undervisere

Ane Jørgensen, alment praktiserende læge

Jørgen Lous, professor i almen medicin, professor emeritus

Malene Plejdrup Hansen, læge, ph.d., seniorforsker

 

Kursusleder

Michala Eich, konsultationssygeplejerske

 

Tid & sted

25. september 2018, Comwell Aarhus

Kurset afholdes fra kl. 9.00 - 16.00 med ankomst og morgenbrød/kaffe fra kl. 8.30.

 

Tilmeldingsfrist

9. juli 2018

 

Efter endt tilmeldingsfrist kan der forekomme ledige pladser. Dette vil fremgå af hjemmesiden. Ønsker du at tilmelde dig kurset efter endt tilmeldingsfrist, skal du kontakte kursussekretariatet på kurser.plo@dadl.dk

 

Pris

Kr. 3.100,-

Betaling af kurset sker med MasterCard eller Visa/Dankort ved tilmelding

PLO Efteruddannelse * Kristianiagade 12 * 2100 København Ø * CVR. 1052 6280 * www.plo-e.dk