TIPS til seværdigheder i Varde by og Varde kommune

Vi har mange spændende oplevelser i vores kommune, og kan blandt andet nævne:

 

 

       

Minibyen Varde

Varde Miniby er en miniatureudgave af det gamle Varde, som stort set helt er forsvundet, på grund af vardensernes uheldige omgang med åben ild i gammel tid. Håndværksmæssigt korrekt opført i størrelsesforhold 1:10, som byen så ud 

 

Læs mere

 

Filsø

Filsø har tidligere været Danmarks næststørste sø med et areal på over 2000 hektar. I midten af 1800-tallet begyndte inddæmningen. Søen skrumpede gennem de næste hundrede år for at ende på kun 45 hektar. Området er siden fredet og vandstanden blev hævet i 1990erne og søen er næsten fordoblet i areal.

 

I august 2010 købte Aage V. Jensen Naturfond Filsø Avlsgods med henblik på at stoppe landbrugsdriften på de tidligere søarealer og i stedet genoprette søen. Den 2. juli 2012 blev der åbnet for vandet til Søndersø, og den 7. oktober 2012 blev søen markeret med en stor indvielse. Allerede i midten af oktober stod søen færdig.

Allerede nu tiltrækker den store sø mange forskellige fuglearter. Desuden vil plante- og dyrelivet generelt blive rigere.

 

Læs mere

 

Tambours Have

Tambours Have er resultatet af en naturelskers lyst til at samle planter fra alle klodens hjørner og se dem vokse i egen have. 
Ganske vist har det danske klima ikke tilladt omplantning af tropeskov, men det er lykkedes at få spændende planter selv fra varmere himmelstrøg til at slå rod og indrette sig efter engelsk, tysk og nordisk havetradition.

 

Læs mere

 

Vesterhavet

I Varde Kommune finder du en stor kysstrækning med dejlige badestrande fra Blåvand og Vejers til Henne og Nymindegab. 

Strandene har fået Blå Flag og mange af standende er bemandet med livreddertårne.

 

I Vejers kan du parkere direkte på standen. Hunde er selvfølgelig også velkommen. 

 

Læs mere

  

Artillerimuseet

Artillerimuseet i Varde viser kanoner fra middelalder til nutid. Her kan du prøve en pansret mandskabsvogn og få en fornemmelse af artilleriet i kampsituationer. Prøv soldatens kampuniformer, og få indblik i moderne kanoners størrelse.  

Hovedvægten er lagt på ”den kolde krigs” kanoner, og en ny og flot plancheudstilling fortæller historien om det danske artilleri og Danmarks- og verdenshistorien.Udstillingen illustrerer artilleriets historie fra middelalderen til nutiden. Foruden selve kanonerne vises der uniformer, håndvåben og andet udstyr med relation til våbenarten.

Der findes en mindre museumsbutik med stort udvalg i bøger og våben-kopier.

 

Læs mere

   

Otto Frellos Gavlmalerier

19 dekorationsmalere fra Svendborg Malerskole har forstørret skitser fra Otto Frello op, så malerierne nu dækker hver kvadratcentimeter af murene i smøgen mellem Otto Frellos Plads og Kong Svends Plads i Varde

En sugemalle med snorkel, en blæksprutte med højhælede sko og en fisk med tophue. 

Der er masser af finurlige detaljer i malerierne, samtidig med at de to motiver er så livagtige, at man får lyst til at tage en tur op ad rebstigen eller at bade i Vesterhavet.

 

Læs mere

  

Nørholm Vandmølle

Bygningernes nuværende udseende går tilbage til 1792, hvor godsejer Rosenørn Teilmann gennemførte en ombygning.

For grupper på 20 personer, eller flere, er der desuden mulighed for at besøge vandmøllen hele året rundt efter aftale (imod gebyr).

Uden for åbningstiden i samme periode er der mulighed for at se vandmøllen udefra.

 

Læs mere

  

Danmarks vestligste punkt – Blåvand Fyr på Blåvandshuk

Et besøg ved Danmarks vestligste punkt Blåvands Huk er en oplevelse. Her er det store fyrtårn med til at give området sit særpræg.Hvis man er fugleinteresseret er der meget gode iagttagelsesmuligheder. Fra hukket strækker Horns rev eller Djævelens Horn, som det kaldtes i gamle dage sig 30 km ud i havet. 

 

Her er alt hvad du kan ønske dig af storslået natur - store hede- og skovarealer, de fineste hvide sandstrande, det grønblå brusende Vesterhav, der tryllebinder alle året rundt. Ferie ved Vesterhavet - et familievenligt miljø - afstressende, ro, fred og god tid. Åbent hele året - til fornuftige priser. Næsten alle overnatningssteder, forretninger, spisesteder og attraktioner holder åbent alle ugens dage det meste af året. Du kan derfor spare tid (og plads i bilen) ved først at gøre dit indkøb ved ankomsten til feriestedet.

 

Læs mere

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 

Find flere oplevelser på www.visitwetdenmark.dk