Læger, lidelse og lykke - fordi: Der er mere... AFLYST

Dette er et kursus, som er en naturlig fortsættelse og fordybelse af kurset Læger, Lyst og Lykke.

 

Det er en forudsætning for udbytte af dette kursus, at du har arbejdet med lykke-lyst begrebet tidligere, kender til livskunstens arena og har en interesse for at øge din viden om positiv psykologi og resiliens.

 

Formålet med dette kursus er at videreudvikle lægens færdigheder i konsultationer, der handler om svære følelser som tristhed, vrede, angst, afmagt og meningsløshed hos f.eks. patienter med kronisk sygdom, uhelbredelig sygdom, stress, angst, depression og eksistentielle kriser.

 

Færdigheder hos lægen forstås som evnen til at skabe rammer for god kommunikation, individualisere tilgangen og behandlingen samt gøre brug af nyeste viden indenfor positiv psykologi og emotionsfokuseret terapi (EFT) samt bygge videre på forståelsen af effekten af mindfulness med nye øvelser.

 

Kursisterne bliver klædt på til at gå aktivt ind sundhedsfremme og forebyggelsesarbejdet med patienterne så eksempelvis stress, svære følelser og livskriser ikke udvikler sig til sygdom. Pårørende er et særligt og overset kapitel for sig selv – og dette belyses gennem kursisternes arbejde med tilgivelsens kunst.

 

Vi vil udfolde, hvordan man bedst kan være læge for patienten med uhelbredelig sygdom eller den døende patient, og hvordan både læge, patient og pårørende finder tro på det bedst mulige scenarie, håb og bedst mulige mening, når livet er allersværest.

 

Der er ikke mulighed for at tage ledsagere med på kurset.

 

Målgruppe

Praktiserende læger der har lyst og mod til at være en del af en gruppe af læger, der åbent vil dele tanker om egen faglighed og udviklingsmuligheder i almen praksis – for egen trivsel og for en bedre patientbehandling.

 

Undervisere og kursusledelse

Poul Joachim Stender, sognepræst og forfatter

Jesper Bay-Hansen, speciallæge i almen medicin, klinisk sexolog og forfatter

Pia Müller, speciallæge i almen medicin og psykoterapeut MPF

 

Tid & sted

Den 8. - 14. juni, Grækenland

 

Tilmeldingsfrist

2. marts 2020

 

Pris

Kr. 20.000 + rejse og ophold på fra ca. kr. 10.250

Prisen inkluderer kursusmateriale, morgenmad, kaffe/vand i lokalet og en afslutningsmiddag incl. vin/kaffe.

PLO Efteruddannelse * Kristianiagade 12 * 2100  København Ø * Tel 35448134