Praktisk laboratoriearb. for begyndere - Efterår 2017. AFLYST

I den travle lægepraksis vil det ofte være en stor hjælp, hvis lægesekretæren eller anden praksismedhjælper, kan tage del i laboratoriearbejdet. Du skal derfor vide, hvordan laboratorieopgaverne udføres korrekt.

 

Formålet med kurset er, at du får både teoretisk og praktisk viden om, hvordan man udfører laboratorieopgaverne og hvorfor prøverne skal tages.

 

Indhold og form

Kom og få lært at stikke og tage en blodprøve både venøst og kapillært. Først vil du modtage teoretisk undervisning og dernæst skal du selv prøve at stikke og fylde glas m.m. korrekt. Først på en kunstig arm og dernæst på en levende.

 

Du skal øve dig i at måle CRP, Hemoglobin og blodsukker. Du skal vide, hvad der er vigtigt når du tager en urinstix og graviditetstest. Du vil lære at tage et EKG og placerer elektroderne rigtigt.

 

Vi sætter ligeledes fokus på det, at måle lungefunktion ved hjælp af Spirometri og Peakflow. Tolkningen af resultaterne overlader vi til lægerne, men du skal vide, hvornår alarmklokkerne skal ringe og hvornår du skal reagere akut. Det er vigtigt, at du lærer, hvordan laboratorieopgaverne udføres korrekt og får kendskab til de hyppigste faldgrupper som undersøgelserne kan have.

 

Vi gennemgår teori og laver dernæst hands-on øvelser og erfaringsudvekslinger. Vi forventer, at du har mod på at stikke og puste i trygge rammer. Vi veksler mellem faglige og teoretiske oplæg og afprøver efterfølgende i praksis både på dukker og levende personer.

 

Målgruppe

Nybegynderen i laboratoriearbejdet, lægesekretæren, sosu assistenten eller anden praksismedarbejder, der har behov for både at få teori og praktik på plads i prøvetagningssituationen.

 

Underviser

Eva Bering Ovesen, bioanalytiker

 

Kursusleder

Joan Kudahl Buchholtz, Konsultationssygeplejerske

 

Tid og Sted

Aflyst

 

Tilmeldingsfrist

16. august 2017

 

Pris: Kr. 3.100,-

Betaling af kurset sker med MasterCard eller Visa/Dankort ved tilmelding

PLO Efteruddannelse * Kristaniagade 12 * 2100 * København Ø * CVR. 10526280 * www.plo-e.dk