Historieformidlingens kunst: Hvordan skabes balancen mellem drama og fakta?

 

Tid: Onsdag den 13. november kl. 8-9

Sted: DR Koncerthuset i Studie 3

 

DR skildrede senest Danmarkshistorien i ’Historien om Danmark’, mens der i den kommende tid følger endnu to serier, der formidler to perioder af vores forhistorie. Men hvordan arbejder DR med historieformidling, og hvordan skaber man den bedste balance, hvor fakta hersker, men dramaturgien gør det spændende, så et bredt publikum kan finde interesse?

 

Den 13. november kl. 8 vil makkerparret, Ane Saalbach og Dorthe Gad Thuemoes, der står bag ’Historien om Danmark’ samt de to nye historieserier ’Grænseland’ og ’Frederik den 9.’, fra morgenstunden dele ud af deres arbejde med formidling af Danmarkshistorien. De vil komme ind på hvilke metoder og værktøjer, de bruger, når svære dilemmaer melder sig samt valg og fravalg og ikke mindst den knivskarpe balance mellem dramaturgi og fakta i arbejdet med formidling af fortiden til et bredt publikum.

 

DR Deler-oplægget vil primært tage udgangspunkt i arbejdet med ’Frederik den 9.’ og ’Grænseland’, som er to forskellige nedslag og typer af formidling i Danmarkshistorien. Opgaven er overvejende forskellig, når man skal skildre et folkeeje, som de fleste kender til i form af Kongehuset mod en periode i historien, der kan være ukendt land for mange. Dog minder de generelle dilemmaer samt værktøjerne ved valg og fravalg om hinanden.

 

Ane Saalbach og Dorthe Gad Thuemoes er begge indholdsproducenter og de arbejdede tæt sammen i produktionen af ’Historien om Danmark’. I øjeblikket arbejder Ane Saalbach med ’Grænseland’, mens Dorthe Gad Thuemoes er i gang med ’Frederik den 9.’.

 

Det er gratis at deltage i DR Deler, men tilmelding er nødvendig på grund af pladsbegrænsning.

Tilmelding sker her eller via menuen ovenfor.

 

Vi glæder os til at se dig.

 

 

Har du spørgsmål? Skriv til cjcl@dr.dk