Økologiske Kornfestival

 

Festivalen er et 3 dages internationalt samlingssted (d. 26 – 28 juni) på Kalø Landbrugsskole, hvor du vil møde hele den økologiske værdikæde. Kom og mød landmænd, møllere, bagere, grødproducenter og forskere, fra hele Europa, som alle har en passion for økologisk kvalitetskorn, gamle sorter og forædling af korn til fantastiske produkter.

 

Vi har tilsået 500 forskellige parceller af vinter- og vårsorter fra hele Europa, som skal give dig inspiration til produktion af nye kornsorter og/eller udvikling af kornprodukter.

Der vil desuden være masser af spændende stande på festivalen med brødbagning, melanalyser, prøvesmagning af øl, gin m.m.

 

Til dig som ønsker danske foredrag, vil der være en mulighed for at vælge et helt program på dansk om torsdagen. Du gør dette ved at vælge de foredrag som er markeret med et dansk flag i programmet.

 

Se programmet med alle de danske sessioner her. 

 


 

Programmet

 

Du kan deltage én eller flere dage i festivalen. Du kan selv vælge, hvordan dine dage skal sammensættes ved at vælge foredrag og workshops fra de 6 daglige spor i programmet onsdag og torsdag, samt en ekskursion fredag*. Se dine valgmuligheder i programmet her.

 

Onsdag d. 26 juni (kl. 9.00 – 18.00): Foredrag, workshops, markdemonstrationer

Torsdag d. 27 juni (kl. 9.30 – 18.15): Foredrag, workshops, markdemonstrationer

Fredag d. 28 juni: Ekskursion til bedrifter og virksomheder med fokus på kvalitetskornprodukter

 

Der vil desuden forekomme forskellige workshops, poster sessions og en stor udstilling, som du kan deltage i. Torsdag aften vil der være festmiddag og underholdning.

 

Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, kan det gøres her.

 

*Fredag slutter festivalen med ekskursioner i hele landet, hvor du har mulighed for at vælge en ekskursion der tager dig videre til en ønsket lufthavn. Du kan læse mere om ekskursionerne her.

 


 

Praktiske oplysninger

 

Kalø Landbrugsskole

Der er forskellige muligheder for overnatning på festivalen. Du kan booke din indkvartering, når du tilmelder dig festivalen, se link.

 

Der vil desuden blive serveret morgenmad, formiddagskaffe, frokost, eftermiddagskaffe og aftensmad dagligt på skolen. Aftensmad skal tilkøbes ved tilmelding. Fredag er der lavet madpakker til ekskursionerne. Der vil kun blive serveret på disse tidspunkter. Hvis man ønsker at tilkøbe sig andet er der åbent i festivalens café.

 

Transport

På hjemmesiden finder du en guide til transport fra Danmarks forskellige lufthavne, se link. Hvis du ikke kommer fra en lufthavn, har du mulighed for at tage bus (123) mod Ebeltoft til Kalø Landbrugsskole fra Århus rutebilsstation. 

 

Vandrehjem og hotel

Hvis du ikke ønsker at være indkvarteret på festivalen, har du mulighed for at booke dig ind på et vandrehjem eller hotel i området. Se en oversigt over hoteller og vandrehjem i området op hjemmesiden, se link.