Job til veteraner - Virksomhedsliste

 

Om Virksomhedslisten

Virksomhedslisten er en liste over virksomheder, der gerne vil ansætte tidligere udsendte fra Forsvaret. Listen er landsdækkende og ligger offentligt tilgængelig her. Det er virksomhederne selv, der tilmelder sig, og de kan til enhver tid framelde sig igen.

 

Listen er en hjælp til jobsøgende veteraner samt til jobcentre, veterancentret, veterankoordinatorer og andre, der gør en indsats for at få veteraner i job på det civile arbejdsmarked.

 

Som virksomhed på listen forpligter I jer til følgende:

 • Virksomheden har en særlig interesse i at ansætte tidligere udsendte for Forsvaret.
 • Kontaktpersonen, som tilmelder sig listen, forpligter sig til med særlig interesse at modtage og besvare henvendelser fra tidligere udsendte vedr. jobs - både vedr. aktuelle jobopslag og uopfordrede ansøgninger. (Ansøgere opfordres til tydeligt at angive sin veteranstatus fx i emnefeltet på mails).
 • Hvis virksomheden ikke har én kontaktperson, forpligter virksomheden sig til at informere de rette medarbejdere og evt. afdelinger om at besvare henvendelser, som er sendt til virksomhedens oplyste mailadresse, fra tidligere udsendte vedr. jobs - både vedr. aktuelle jobopslag og uopfordrede ansøgninger.
 • Kontaktpersonen (eller den oplyste mailadresse i tilfælde af, der ikke er én kontaktperson) modtager 1-2 mini-surveys pr. halvår, som I bedes besvare, så vi kan evaluere effekten af Virksomhedslisten.
 • Virksomheden skal informere Cabi, hvis:
  • de ikke længere har en særlig interesse i at ansætte veteraner.
  • de ændrer kontaktperson eller kontaktoplysninger. 

Facebook-gruppe

Cabi anbefaler desuden, at virksomheder med interesse i at ansætte tidligere udsendte for Forsvaret tilmelder sig Facebook-gruppen "Fra Brændpunkt til Beskæftigelse. Gruppen er for jobsøgende veteraner og virksomheder, der vil ansætte. Som virksomhed er det oplagt at bruge gruppen til at slå aktuelle jobopslag op. Ansøg om at komme med i gruppen her.

 

Ressourcer

Gode råd til din virksomhed

 • Vi anbefaler, at du informerer internt til relevante ledere og evt. HR-afdeling om din virksomheds deltagelse på listen, og hvad det indebærer.
 • Vi opfordrer til, at din virksomhed svarer på veteraners henvendelse inden for 48 timer.
 • Din virksomhed kan få yderligere rådgivning vedrørende bl.a. rekruttering og fastholdelse af veteraner gennem Veterancentret m.fl. Få overblikket over relevante kontakter i din region her.
Cabi - Åboulevarden 70,3. - 8000 - Århus C - 86128855 - eba@cabiweb.dk