Workshop

  

Rethinking Projects workshop i Aarhus

                           Gentænkning af partnerskaber i projekter

  

Torsdag den 23. maj kl. 12-16.30

Aarhus Universitet, Fuglesangs Alle 4, Aarhus V

 

Netværket Rethinking Projects er et praksisorienteret forskningsinitiativ startet af Aarhus Universitet, som vil nytænke ledelse af projekter i danske virksomheder og organisationer. Denne nytænkning skal foregå i tæt samarbejde mellem forskere og erhvervsliv, forskning og praksis. Netværket hører nu under Dansk Projektledelse.

 

 

Projekter i SMV’er: Fra struktur-styring til kaos-ledelse

99% af alle eksisterende danske virksomheder er SMV’er (Små og Mellemstore Virksomheder, 10-249 ansatte), men der er kun få og sparsomme danske og internationale undersøgelser om, hvorledes de bedriver projektledelse.

 

Nyeste forskning i Danmark viser at SMV’er kan inddeles i tre typer mht. den måde de tilgår og håndterer projektledelse.

 

Forstå ligheder og forskelle – og deltag i en workshop der omhandler ”mis-matchet” med at projektredskaberne ikke passer til SMV-virkeligheden.

 

Indlægget fremlægger resultater fra den forskning som Cphbusiness og IBA Erhvervakademi Kolding har foretaget inden for projektledelse hos SMV’er:

 

- Opleves projektarbejdsformen som effektiv?

- Er der underliggende strukturelle faktorer der styrer adfærd og problemløsninger?

- Hvordan forbedres brug af projektarbejdsformen/-redskaber?

 

Refleksioner om adfærdsdesign

Uanset hvordan der indgås kontrakter – enten klassiske baseret på ABx eller Alliance aftaler, så er valget af aftaleform baseret på nogle mere eller mindre bevidste valg i den ovenstående – der skal etableres den balance mellem tillid og kontrol som giver den bedst mulige ’confidence’. De klassiske kontrakter er i høj grad baseret på at ’kontrol’ giver den bedste ’confidence’, men i praksis viser det sig at en godt iscenesat ’tillid’ (fx i Alliance modellen) giver bedre resultater.

 

Så hvordan kan man få mere tillid ind i aftalerne – hvilke greb skal der til – og hvordan får vi taget de første skridt?

  

Der vil være diskussioner og pauser under vejs. På workshoppen vil der også blive etableret fokusgrupper, som har interesse i at arbejde med emnet efter workshoppen.

 

Tilmelding senest den 17. maj

  

Arrangementet er gratis for medlemmer af Dansk Projektledelse. Er du ikke medlem koster det kr. 2.200 ekskl. moms.

 

Udeblivelse på dagen og afmelding som ikke er meddelt DPL senest 20. maj kl. 12, vil blive faktureret med kr. 750 ex. moms for medlemmer. For ikke-medlemmer gælder, at beløbet ikke bliver refunderet.

 

 Tilbage til arrangementer

 

 

 

 

 

Program

 

 

 

12.00-12.30 Let frokost

(sponsoreret af Aarhus Universitet)

 

12.30

Velkomst

 

Lars Jespersen, IBA & Jens Vestgaard, CPHBusiness – projekter i SMV’er

 

Djon Lind Andersen –Atkins Denmark – Reflektioner om adfærdsdesign

 

16.30

Tak for i dag

 

 

 

 

Dansk Projektledelse - Gydevang 39-41 - 3450 Allerød - tlf. 48 24 14 88 - arrangementer@danskprojektledelse.dk