Type 2-diabetes i praksis - fra teori til implementering via teamarbejde (2 moduler - fælleskursus)
Få ro og inspiration til sammen at organisere type 2-diabetesindsatsen i jeres praksis.
Formålet er at I kommer godt i gang med at implementere den nyeste type 2-diabetesvejledning og OK18 med mulighed for, at praksispersonalet får større behandlingsansvar.
Kurset består af 2 kursusdage med 6 ugers mellemrum.
Tanken er, at læger og praksispersonale på kursets første dag sammen lægger en plan for organiseringen af arbejdet omkring patienter med type 2-diabetes i jeres egen praksis. Det sker med udgangspunkt i viden og inspiration fra undervisere og øvrige kursister.
Dernæst igangsættes en implementering af planen hjemme i egen praksis.
På anden kursusdag kommer I tilbage og får mere vejledning og støtte til at justere og overvinde evt. barrierer, samt yderligere viden og inspiration til at løfte kvaliteten af type 2-diabetes behandlingen.
Forberedelse
Det vil være en fordel, men ikke et krav, hvis praksispersonalet har gennemført kursus i type 2-diabetes og/eller har erfaring med diabetes-konsultationer og insulinbehandling allerede inden dette kursus. I må meget gerne medbringe eksempler på patientforløb fra egen praksis.
Forventningen til jer er følgende
- Der kommer mindst én læge og én fra personalegruppen, som har mandat fra praksis til at være tovholder for type 2-diabetes behandlingsindsatsen
- Der er på forhånd afsat tid mellem de to kursusdage til at gennemføre 3-5 patientforløb efter jeres nye model og sammen med resten af praksis evaluere den nye struktur.
I får
- Opdateret viden om udredning og behandling af patienter med type 2-diabetes
- Værktøjer til at udvikle strukturen og organiseringen af omsorgen for patienter med type 2-diabetes, samt til etablering og udvikling af behandlerteams
- Mulighed for at lave et internt forløbsprogram til type 2-diabetes patienter
- Præsentation af værktøjet til at lave forløbsplaner i jeres systemer.
- Ideer til dataudtræk fra jeres journalsystem, der kan give dig overblik over type 2-diabetespopulationen og kan hjælpe med at kvalitetssikre behandlingsindsatsen.
Indhold og form
2 dages kursus. Afholdes med 6 ugers mellemrum. Vi arbejder ud fra cases med forskellige sværhedsgrader.
Målgruppe
Læger og praksispersonale, der forventes at skulle varetage selvstændige konsultationer med patienter med type 2-diabetes med ukompliceret sygdom.
Undervisere
Lene Jul, konsultationssygeplejerske
Ulrik Lange, organisationskonsulent
Kursusledere
Berit Lassen, alment praktiserende læge, uddannelseskonsulent i PLO-E
Tid og sted
2. april 2020 og 14. maj 2020, Marienlyst Strandhotel, Helsingør
Tilmeldingsfrist
3. februar 2020
Pris
5.500 kr. pr. deltager