Rejsemedicin - hele vejen rundt

Kursusnummer: 9217920

 

Mange mennesker rejser i dag ud i verden. Nogle for at opleve verden, nogle for at holde ferie - andre for at arbejde. Destinationer, rejsemåder og længde kan variere, ligesom den rejsendes alder, baggrund, økonomi og sundhedstilstand er forskellig. Vi modtager desuden familier i Danmark, som kommer fra lande hvor infrastrukturen er brudt sammen, hvorfor mange af de sygdomme, vi ikke længere kender til herhjemme, pludselig bliver aktuelle igen. Det stiller store krav til dig, der udfører den rejsemedicinske konsultation. Dertil kommer, at der hele tiden opstår nye sygdomsudbrud, behandlingsformer ændres, og vores viden på området bliver uddybet hvert år. 

 

Formålet med kurset er at du selvstændigt, effektivt, og ansvarligt kan udføre en rejsemedicinsk konsultation – samt at du ved, hvor du løbende kan finde korrekt information om udvikling og anbefalinger i relation til den rejsemedicinske vejledning.

 

Indhold og form

Dette er et internatkursus, der afholdes over to sammenhængende kursusdage.

 

På kurset lærer du om forebyggelse, vaccination, risikovurdering og behandling i relation til de mest almindelige rejsemedicinske sygdomme. Malaria får en central rolle på kurset, herunder også vejledning omkring nødbehandling. På kurset sætter vi fokus på børn, unge, gravide, ældre og kronisk syge på rejse, og vi tjekker op på rejseapoteket. Vi ser også på rejseforsikringer og konsekvenser af manglende dækning.

 

Kurset giver dig en struktur på dine konsultationer, dokumentation og ansvar ved uddelegering af arbejdsområder. Du får også præsenteret valide opdaterede hjemmesider, hvor du kan finde hjælp og vejledning.

 

Kurset gennemføres som en kombination af katedral undervisning og gruppearbejde med praktiske øvelser.

 

Vi vil arbejde i grupper og du bedes derfor medbringe en computer eller iPad til undervisningen, hvis det er muligt. Skulle du have eksempler på cases, som du allerede har oplevet i praksis, eller spørgsmål til kurset kan disse med fordel sendes til kursusleder Susanne Malmstrøm på susanne@malmstroem.dk. Disse skal være modtaget senest en uge inden kursusstart.

 

Målgruppe

Praksispersonale, som ønsker viden og praktiske færdigheder om rejsemedicin i lægepraksis. Måske er du ny i praksis og skal til selvstændigt at udføre den rejsemedicinske konsultation, eller også har du brug for en opdatering. Vi forventer, at du har en sundhedsfaglig grunduddannelse og en opdateret viden om børnevaccinationsprogrammet.

 

Undervisere

Kim Peter David, overlæge i intern medicin

Camilla Holten Møller, læge og ph.d. Statens Serum Institut

Steffen Ulrik Friis, overlæge, dr.med. og lægekonsulent ved Europæiske og ved Mærsk

Susanne Malmstrøm, konsultationssygeplejerske

 

Kursusleder

Susanne Malmstrøm, konsultationssygeplejerske

 

Tid & sted
22.-23. oktober 2020, Marienlyst Strandhotel, Helsingør

Kurset afholdes begge dage fra kl. 9.00 - 16.00 med ankomst og morgenbrød/kaffe fra kl. 8.30

 

Tilmeldingsfrist
22. august 2020

Efter endt tilmeldingsfrist kan ledige pladser forekomme. Det vil fremgå af hjemmesiden. Ønsker du at tilmelde dig kurset efter endt tilmeldingsfrist, skal du kontakte kursussekretariatet på kurser.plo@dadl.dk

 

Pris

Kr. 7.500,-

Prisen inkluderer middag på første kursusdag, overnatning samt morgenbrød/kaffe og frokost på begge kursusdage.

Betaling af kurset sker med Visa/Dankort eller MasterCard ved tilmelding

PLO Efteruddannelse * Kristianiagade 12 * 2100  København Ø * Tel 3544 8416

Tilmeld dig nyhedsbrev om praksispersonalekurser