Sårbehandling i praksis (2 moduler)

Kursusnummer: 9217519

 

Mange patienter henvender sig i klinikken med sår, både akutte og kroniske sår. Som sygeplejersker varetager vi i stigende grad sårbehandlingen i almen praksis. Det kræver gode kompetencer at kunne varetage denne behandling, så vi derved kan hjælpe patienten til bedst og hurtigst mulig sårheling. Patientens livskvalitet forbedres, når deres sår heler hurtigere.

 

På kurset får du opdateret din viden om kroniske sår (venøse, arterielle, diabetiske), både det teoretiske fundament og det praktiske i forhold til, hvilke forskellige former for bandage, du kan vælge i behandlingen. Du vil også få opdateret viden om akutte sår, som brandsår, skin tear og andre traumatiske sår. Du vil også få behandlingsforslag til disse typer sår. Derved vil du få øgede kompetencer og være bedre rustet til at træffe de rette valg til behandling af patientens sår.

 

Formålet med kurset er at gøre dig i stand til at give en kvalificeret sårbehandling til fordel for både patienterne og din og klinikkens faglighed.

 

Indhold og form

Dette er et modulkursus, der afholdes som to separate kursusdage.

På første modul lærer du, hvordan du foretager korrekt sårdiagnostik og efterfølgende behandling. Forskellige typer sårprodukter vil blive gennemgået.

 

På andet modul gennemgås, kompressionsbehandling, hvilke forskellige typer, der er samt hvordan de lidt mere specielle sår diagnosticeres og behandles. Der vil være mulighed for at afprøve nogle teknikker selv. Du vil lære, hvordan sårrevision udføres korrekt i en workshop. Der vil være mulighed for at afprøve anlæggelse af kompressionsbehandling.

 

Endvidere vil der være fokus på, hvordan du styrker samarbejdet med hjemmesygeplejen og andre samarbejdspartnere omkring sårbehandlingen.

 

Målgruppe

Sygeplejersker der skal til at beskæftige sig med sårbehandling eller har erfaringer med sårbehandling, som ønsker opdatering på området.

 

Underviser

Maria Plaschke, sårsygeplejerske og underviser

 

Kursusleder

Jeanne Ørvad Vium, konsultationssygeplejerske

 

Tid & sted

21. marts 2019 og 4. april 2019, IDA Mødecenter, København

Kurset afholdes fra kl. 9.00 - 16.00 med ankomst og morgenbrød/kaffe fra kl. 8.30.

 

Tilmeldingsfrist

21. januar 2019

 

Efter endt tilmeldingsfrist kan der forekomme ledige pladser. Dette vil fremgå af hjemmesiden.

Ønsker du at tilmelde dig kurset efter endt tilmeldingsfrist, skal du kontakte kursussekretariatet på kurser.plo@dadl.dk

 

Pris

Kr. 5.500,-

Betaling af kurset sker med Visa/Dankort eller MasterCard ved tilmelding.

PLO Efteruddannelse * Kristianiagade 12 * 2100  København Ø * Tel 35448416