Når kroppen siger fra - mindfulness som behandlingsmetode

Kursusnummer: 9215419

 

Hvordan hjælper vi patienten bedst, når symptomerne er medicinsk uforklarlige? Træthed, koncentrationsbesvær, svimmelhed, mavesmerter, hjertebanken, smerter i hele kroppen, hyppige lægebesøg – alt er undersøgt, men patienten har det fortsat dårligt, og der er ingen medicinsk forklaring.

 

Patienten får diagnosen: Funktionel lidelse. Patient, familie, læge, praksispersonale – alle er ofte fortvivlede over ikke at kunne hjælpe patienten. Her har mindfulness vist sig at være et stærkt redskab. Mindfulness kan hjælpe patienten med at nedsætte symptomer på stress, angst og depression og medvirke til at øge det fysiske og psykiske velvære.

 

Formålet med kurset, som er forskningsmæssigt funderet, er at introducere dig både oplevelsesorienteret og teoretisk for det evidensbaserede mindfulness-program MBSR (Mindfulness Baseret Stress Reduktion), samt give dig et indblik i den nyeste viden om diagnosticering og behandling af funktionelle lidelser.

 

Meget tyder på, at et øget fokus på kroppen og sindet - både hos behandleren og patienten - med fordel kan inddrages i behandlingen af ikke bare funktionelle lidelser, men af alle former for lidelser.

 

Indhold og form

Undervisningen vil veksle mellem praktiske mindfulness-øvelser og teoretiske oplæg om henholdsvis mindfulness og funktionelle lidelser.

 

Målgruppe

Personale i almen praksis.

 

Underviser

Tua Preuss, psykolog

 

Kursusleder

Susanne Malmstrøm, konsultationssygeplejerske

 

Tid & sted

4. april 2019, Comwell Køge

Kurset afholdes fra kl. 9.00 - 16.00 med ankomst og morgenbrød/kaffe fra kl. 8.30.

 

Tilmeldingsfrist

4. februar 2019

 

Efter endt tilmeldingsfrist kan der forekomme ledige pladser. Dette vil fremgå af hjemmesiden.

Ønsker du at tilmelde dig kurset efter endt tilmeldingsfrist, skal du kontakte kursussekretariatet på kurser.plo@dadl.dk

 

Pris

3.200 kr.

Betaling af kurset sker med Visa/Dankort eller MasterCard ved tilmelding

PLO Efteruddannelse * Kristianiagade 12 * 2100  København Ø * Tel 35448416