Kommunikation i praksis (2 moduler)

Kursusnummer: 9214019

 

I vores dagligdag i praksis oplever vi af og til, at det kan være vanskeligt at kommunikere med patienterne, så vores budskab bliver givet og forstået, samtidig med at den gode tone og diskretionen bevares. På kurset arbejder vi med den svære samtale, og vi gennemgår de forskellige muligheder, du har for at påvirke kommunikationen i den bedste retning til gavn for både dig, patienten, dine kollegaer og klinikken. Vi arbejder med kommunikationen pr. telefon ved skranken, og vi ser på emner som den værdsættende samtale, konfliktløsning/konfliktopløsning og hvad vi kan gøre, når vi møder modstand. Du vil blive præsenteret for værktøjer, som du kan anvende til at få dit budskab igennem på en god og klar måde, så patienten stadig føler sig set og hørt.

 

Formålet med kurset er at give dig inspiration, konkrete værktøjer og øvelser i at optimere din daglige kommunikation i telefonen og i mødet med patienterne.

 

Indhold og form

Dette er et modulkursus, der afholdes som to separate kursusdage. Mellem de to kursusdage får du mulighed for at afprøve de ting du har lært i praksis. På første kursusdag arbejder vi med kommunikations indhold og virkemidler, herunder ordvalg, kropssprog, stemmeføring og betoning. Du vil lære samtaleteknikker, og de værktøjer du får her, går du hjem og prøver af i praksis.

 

På anden kursusdag får du mulighed for at få dine værktøjerne justeret, så de virker efter hensigten, og vi vil gå i dybden med de situationer, du finder udfordrende. Vi arbejder med værdsættende samtaler, modstand og reaktioner, konfliktløsning og persontyper samt udvidet samtale og spørgeteknik.

 

Kurset gennemføres som en kombination af oplæg, cases og øvelser. Der vil i høj grad være mulighed for at inddrage. Vi forventer, at du deltager aktivt og bidrager med cases/problemstillinger fra din hverdag i praksis

 

Målgruppe

Praksispersonale

 

Underviser

Lise Elkjær Marcher-Jepsen, cand.theol.

 

Kursusleder

Heidi Dyrberg, konsultationssygeplejerske og uddannelseskonsulent i PLO

 

Tid & sted

8. maj 2019 og 12. juni 2019, Hindsgavl Slot, Middelfart

Kurset afholdes begge dage fra kl. 9.00 - 16.00 med ankomst og morgenbrød/kaffe fra kl. 8.30.

 

Tilmeldingsfrist

8. marts 2019

 

Efter endt tilmeldingsfrist kan der forekomme ledige pladser. Dette vil fremgå af hjemmesiden.

Ønsker du at tilmelde dig kurset efter endt tilmeldingsfrist, skal du kontakte kursussekretariatet på kurser.plo@dadl.dk

 

Pris

Kr. 5.500,-

Betaling af kurset sker med Visa/Dankort eller MasterCard ved tilmelding

PLO Efteruddannelse * Kristianiagade 12 * 2100  København Ø * Tel 35448416