Demens i praksis

Kursusnummer: 9211219

Demens fylder meget i almen praksis, men er du som personale klædt godt nok på til at kunne klare denne opgave? Hvilke symptomer skal der handles på og hvornår? Hjælper det at behandle, og kan demens helbredes? Kan du vejlede og støtte både patienten og dennes pårørende før, under og efter et udredningsforløb?

 

Formålet med kurset er at give dig redskaber til hurtigt at kunne genkende de tidlige tegn på demens, samt at opnå viden om, hvad der venter den demente og dennes pårørende i et udredningsforløb. Kurset ruster dig til, i samarbejde med lægen, at følge op på den demente, når diagnosen er stillet.

 

Indhold og form

Vi gennemgår den nyeste, anbefalede behandling af demens, og vi diskuterer, hvordan praksispersonalet kan blive en aktiv medspiller før, under og efter, at diagnosen er stillet. Vi taler om, hvad god behandling til den svære og opkørte demente patient og dennes pårørende kan bestå af.

 

Diverse tests bliver gennemgået med særlig vægt på MMSE og Urskive. Vi gennemgår, hvordan vi kan få mere struktur på arbejdet med den demente patient, og vi kommer med faglige indlæg og inddrager cases fra egen hverdag til at illustrere udfordringerne omkring denne patientkategori.

 

Som forberedelse til kurset skal du læse DSAM’s vejledning om demens, som du finder på DSAM’s hjemmeside www.dsam.dk.

 

Målgruppe

Praksispersonale, der har kontakt med demente patienter og dennes pårørende, og som ønsker at få mere struktur på dette arbejde.

 

Underviser

Elisabeth Gundtoft Elmo, overlæge i neurologi

 

Kursusleder

Joan Buchholtz, konsultationssygeplejerske

 

Tid & sted

26. september 2019, Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Vejle

Kurset afholdes fra kl. 9.00 - 16.00 med ankomst og morgenbrød/kaffe fra kl. 8.30

 

Tilmeldingsfrist

8. juli 2019

 

Efter endt tilmeldingsfrist kan der forekomme ledige pladser. Dette vil fremgå af hjemmesiden.

Ønsker du at tilmelde dig kurset efter endt tilmeldingsfrist, skal du kontakte kursussekretariatet på kurser.plo@dadl.dk

 

Pris

Kr. 3.200,-

Betaling af kurset sker med Visa/Dankort eller MasterCard ved tilmelding.

PLO Efteruddannelse * Kristianiagade 12 * 2100  København Ø * Tel 35448416