Godnat og sov godt

Som praktiserende læge møder du ofte patienter, der har søvnproblemer. De har ofte et ønske om en recept på sovemedicin. Du er underlagt kravene fra Sundhedsstyrelsen, som har skærpet indsatsen mod forbrug af benzodiazepiner. Så hvad gør du, når du ikke vil udskrive en recept på sovemedicin? Det kan i den forbindelse være vigtigt at vide en del om søvnens fysiologi, at kunne undersøgere nærmere, hvad søvnproblemet består af og at kunne tilrettelægge en behandlingsplan, der ikke indebærer sovemedicin.


Kurset udspringer af Sundhedsstyrelsens vejledning fra 2008 om ordination af afhængighedsskabende lægemidler, som bl.a. har givet anledning til øget opmærksomhed på danskernes forbrug af benzodiazipin i forbindelse med søvnproblemer. Formålet med kurset er at give dig øget viden om søvnens fysiologi og søvnforstyrrelser samt non-farmakologisk behandling, så du lettere kan komme med et stærkere lægefagligt modspil til patienternes ønske om sovemedicin.


På kurset gennemgår vi søvnens fysiologi med udgangspunkt i den nyeste viden samt relevante søvnforstyrrelser


Desuden får du den ultimative "opskrift" på non-farmakologisk behandling af psykofysiologisk insomnia.


Kurset er bygget op omkring en række korte faglige indlæg, samt arbejdet med cases og opgaver individuelt eller med en læringspartner.


Målgruppe
Praktiserende læger


Undervisere
Jan Ovesen, speciallæge i ØNH og søvn
Elin Døfler, yogalærer og specialist i søvn


Kursusleder
Jette Grølsted, alment praktiserende læge


Tid & sted
26. – 28. august 2020, Gl. Brydegaard, Sydfyn

Internatkursus - overnatning er incl.


Tilmeldingsfrist
26. juni 2020


Kurset starter kl. 16.00 den første dag og slutter kl. ca. 14.30 på sidste dagen


Pris
12.100 kr.

Kurset er godkendt i Fonden for Almen Praksis til 1,5 dagees tabt arbejdsfortjeneste á 4.000 kr., 3 dages kursusafgift á 2.400 kr. og transportudgift max. 1.500 kr.

  

 

 

 

PLO Efteruddannelse * Kristianiagade 12 * 2100  København Ø * Tel 35448134