Brug din energi rigtigt i konsultationen - til glæde for både dig og din patient

De fleste læger arbejder unødig meget i konsultationen. På kurset lærer du, hvordan du kan arbejde mere energibesparende, og hvordan du kan udføre Personcentreret Almen Medicin (PAM) i praksis.


Kurset indeholder først en indføring i teori om konsultationens tre dele (patientdelen med de 5 kort, lægedelen og fællesdelen). Derefter fokuseres på patientdelen med de 5 kort med praktisk træning ved hjælp af dine og de andre deltageres medbragte cases, som anvendes i korte patientspil med video som støtte.


Kurset har i høj grad fokus på træning i små trygge grupper a 6-8 deltagere og der er en erfaren supervisor tilknyttet hver gruppe.


Op til kurset skal du samlenotater om nogle af de patienter, hvor du føler dig træt, irriteret, vred, udmattet, magtesløs. Disse ’patienter’ medbringer du og gestalter dem i læge-patientspil med en kollega, som læge. Spillet optages på video, afspilles for gruppen og superviseres. Det er hensigten at alle kursister skal afprøve denne metode. Derved vil du lære alternative tilgange til den ”medbragte patient”.


Inden kurset udsendes artikel på 2 sider om metoden. På kursus vises en video for at identificere elementer i metoden, som herefter trænes med udgangspunkt i de medbragte cases.


På kurset lærer man forudsætningerne for personcentreret almen medicin og hensigten er at øge deltagernes indsigt i metoden og lyst til yderligere træning.


Målgruppe
Praktiserende læger med kortere og længere erfaring.


Undervisere
Jan-Helge Larsen, alment praktiserende læge
Helle Kirkegaard, alment praktiserende læge
Aase Tholund Jacobsen, alment praktiserende læge
Jette Malinovsky, alment praktiserende læge
Torsten Fuglsang, alment praktiserende læge
Bemærk at antal af undervisere er afhængig af deltagerantallet


Kursusleder
Jan-Helge Larsen, alment praktiserende læge


Tid & sted
25. april 2019, Hotel Vejlefjord, Vejle


Tilmeldingsfrist
20. februar 2019


Pris
4.200 kr.

 

Kurset er godkendt af Fonden for almen praksis til 1 dags refusion og er ikke under aftalen for systematisk efteruddannelse: Ialt 1 dag.

 

 

 

PLO Efteruddannelse * Kristianiagade 12 * 2100  København Ø * Tel 35448134