Se sporene i bunden

Sidste års TestExpo™  fokuserede på test af digitale løsninger, agil test, sikkerhedstest og på hvilke "disruptive" teknologier og tendenser vi som professionelle testere i højere og højere grad oplever i vores arbejde.

 

I takt med at nye frameworks og teknologier som Agile, DevOps, IoT, Robotics og SMACT (Social, Mobile, Analytics, Cloud og IoT) vinder frem, bliver det tydeligt at kravene til test og kvalitetssikring er i forandring.

 

Netop disse områder har aldrig været mere aktuelle end de er i dag. Testeren oplever i større grad dialogen om sikkerhed i produkterne. Agile er ikke længere forbeholdt udvikling og testafdelingen; forretningen indgår i dag også i dialogen om hvordan den bliver mere agil.

 

Hørt om DevOps? Den har ligeledes fået en stemme og fremgang i danske it-afdelinger.

Kig IT-jobbankerne igennem. IT-afdelingerne er i høj grad begyndt at søge testere med tekniske færdigheder og erfaring med programmering og automatisering.

 

Kompetencerne der efterspørges, skal omfatte venstre side af V-modellen. Det betyder, at der forventes mere end test i den klassiske forstand, og vi skal kunne bidrage med meget andet.

 

Konsekvensen af dette er, at vi får mere indflydelse og større betydning for hele værdikæden – et nyt fokus.

 

Et fokus der i højere grad underbygger rollen som brobygger – en rolle med forståelse for forretningens behov og situation, men som samtidig også skal kunne kommunikere og fungere i en mere teknisk kontekst i de udviklingsteams vi er en del af, da test i mange virksomheder er blevet en integreret del af hele udviklingens livscyklus. 

Men stadig...

 

Der er så småt begyndt at opstå en kløft mellem testerne i dag og de krav, markedet stiller. Efterspørgslen er større på de nye kompetencer i forhold til udbuddet. Hvis tidligere erfaring har lært os testere noget, så er det, at så snart virksomheden træffer en beslutning om f.eks. at implementere nye teknologier, IT-udviklingsmodeller eller nye processer, så skal vi løbe stærkt for at indhente kompetencerne – og her kan der opstå en kløft!

 

Men du har jo hørt advarslen før. Faktisk har du hørt det så mange gange før, at det ikke længere er en advarsel, men er blevet til baggrundsstøj.

 

Advarslen er der dog af en årsag, og inden vi har set os om, skal vi løbe stærkt – spring på toget før det er for sent!

 

 

Please... Mind the Gap

 

 

 

Sporbeskrivelser

 

 

    

  

 

 

 

Klik for mere info


Ole Chr. Hansen & Gitte Ottosen

09:15 - 09:55

 

Gap? What Gap!?!

 

 

Ole Chr. Hansen og Gitte Ottosen åbner TestExpo™ 2017 med en lidt anderledes keynote. Scenen sættes for hvad det er for nogle udfordringer vi står overfor som testere og hvad skal vi være særligt opmærksom på fremadrettet.

TestExpo™ 2017

Capgemini Sogeti Danmark A/S - Delta Park 40, 2665 Vallensbæk Strand

Persondatapolitik