Konference om mindre madspild

 

 

 

 

 

 

Kom med ind i kampen mod madspild

 

I Danmark smider vi alt for meget mad ud, som sagtens kunne være spist. Det giver ikke mening, at producere al den mad direkte til skraldespanden. Men hvis vi skal undgå madspild, kræver det en fælles indsats. Derfor inviterer Miljøministeriet alle interesserede til at deltage i en stor konference om mindre madspild i Eigtveds Pakhus i København den 28. november.

 

Når vi smider mad ud, som kunne være spist, er det spild af værdifulde ressourcer. Vi lægger et unødvendigt pres på klodens råvarer og på miljøet. Når vi f.eks. smider en pose gulerødder ud, spilder vi energien, vandet, arealforbruget, næringsstofferne og pesticiderne, der blev anvendt til at producere gulerødderne. Dette spild skal vi have stoppet.

 

Giv selv en hånd med

På Miljøministeriets konference den 28. november deler vi erfaringer og viden om, hvordan vi kommer madspild til livs. Vi ser på, hvilke gode erfaringer de har i England og Norge, og hvilke erfaringer vi har i Danmark i forhold til at forebygge madspild i hele værdikæden – fra fødevarerne bliver produceret til de ender på køkkenbordet.

 

EU vil reducere mængden af madaffald med hele 30 % inden 2025, og skal vi nå det, må vi alle bidrage: Landbrug, fiskeri, fødevareindustri, detailhandel, distribution, restauranter, storkøkkener og private husholdninger. Der er brug for, at alle melder sig ind i kampen.

 

På konferencen vil du møde repræsentanter fra hele denne værdikæde, samt myndigheder og eksperter, og der er rig mulighed for selv at påvirke arbejdet og deltage i workshops. Kom og vær med, og del dine erfaringer og idéer med os.

 

Miljøminister, Kirsten Brosbøl, og fødevareminister, Dan Jørgensen, deltager begge på konferencen.

 

 

 

Eigtveds Pakhus - Strandgade 25 G - 1448 - København K - +45 33921601
Persondatapolitik